TTM-BIO KFT. ÁLTAL ELNYERT

SIKERES PÁLYÁZATOK

Köszönjük a támogatást.
ginop 8 3 5 18 d fekvo vajojel nelkuli scaled

Projekt címe:             Egyedi zeolit gyártó gépsor beszerzése

Hitelprogram:             GINOP-8.3.5-18

Mikro-, Kis- és Középvállalatok technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Adós neve:                 TTM-BIO Kft.

A hitel összege:          25.000.000.- Ft

A projekt megvalósulása: 2020. augusztus

A projekt bemutatása:

Társaságunk tevékenységeinek alapja modern biotechnológiai alapokon nyugvó termékek és technológiák fejlesztése, majd azok gyártása és alkalmazása.

A projekt célja termelési kapacitás bővítése technológiailag korszerű, biotechnológiai lehetőségeket alkalmazó egyedi komplett zeolit granulátum gyártó gépsor beszerzésével.

A támogatott beruházás olyan fejlesztést eredményez amely egyedi a hazai piacon. A hagyományos zeolit darálékokhoz képest a fejlesztett és gyártásra kerülő termék 10-szeres hatékonyságú! 1 gr zeolit granulátum 500 m2 (!!) hasznos ammónia megkötési felületet biztosít a víztisztítási technológiában..

Az előállított termékek nagy hatékonysággal alkalmazhatóak mindenféle folyadékok tisztításában, de elsősorban a víztisztításban. A zeolit granulátum alkalmas nagy töménységű ammónium lekötésére. Alkalmas kerti tavak vízminőségének javítására és a zöldülő víz kezelésére. Ipari körülmények között a recirkulációs aquakultúrában alkalmazott technológia támogatását hivatott szolgálni. A termékek alapját képző zeolit por csökkenti az ammónia mennyiséget, segít optimalizálni a pH szintet, ezáltal támogatja az oxigén háztartást és a nyomelem és mikroorganizmus egyensúlyt. Felfogja a vízből, a halak számára szennyező anyagokat és megakadályozza az algásodást.

Rendeltetésszerű használat mellett a készítmény nem károsítja sem a környezetet, sem az egészséget. Vizes környezetben baktericid és virucid hatással bír.