Érdekességek

Cégünk és webáruházunk bemutatója

Logo

Kedves Olvasó, Tisztelt Horgásztárs!

Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk Önnek cégünket.

TTM-BIO Kft néven kezdtük meg tevékenységünket a közelmúltban. Fő profilunk a haltápok, haltakarmányok, premixek, takarmány összetevők és horgászati célú csalogató és etetőanyagok gyártása, ugyanakkor célzott és teljeskörű vízvizsgálat lefolytatását is vállaljuk.

Szervezetünk több terület összefogásából született, amik mind-mind garanciát jelentenek a megfelelő minőségre. Biotechnológiai labor hátterünkkel adottak a feltételek a megfelelő összetevők, vivő anyagok és bázisok kikísérletezésére és beállítására. Korszerű és modern gyártósorunk szintén a mai kor elvárásainak és a minőségiránytás követelményrendszerének fényében lett összeállítva.

Kollégáink között van halászati-halgazdálkodási szakmérnök, halkutató-halbiológus, molekuláris biológus, élelmiszermérnök, akiknek a tudására és szakmai tapasztalatára bátran tudunk támaszkodni.

Telepünkön takarmányozási kísérleteket folytatunk pontyok és harcsák bevonásával, ugyanakkor eddigi partnereink is folyamatos visszajelzéseket adnak számunkra. Több olyan tógazdaság használja már nagy megelégedéssel tápjainkat, akik pontyokat, szürkeharcsákat, tokhalakat, afrikai harcsákat, pettyes harcsákat nevelnek akár tavi, akár intenzív, recirkulációs körülmények között. A kapott eredmények kiértékelését követően az esetlegesen felmerülő kisebb problémákat könnyedén orvosolni tudjuk.

A mai világban rengeteg cég gyárt, számtalan típusú csalogató és etetőanyagot, azonban a takarmányvonal hazánkban még kevésbé lefedett, így működésünk és a minőségi termelésre irányuló szisztémánk bizonyos fokig unikális mondható. A tájékozódás a már piacon lévő termékek között sokszor nem is egyszerű feladat és kiválasztani a legmegfelelőbbet pedig komoly kihívást jelent.

Az általunk gyártott csalik és etetőanyagok mindegyike úgy lett kialakítva és beltartalmilag optimalizálva, hogy a hosszútávon fenntartható hal- és vízgazdálkodást segítse, a halak egészségi állapotát ne veszélyeztethesse, ugyanakkor a benne található attraktorok és természetes fehérje, valamint szénhidrát források segítsék a halak emésztését és javítsák immunrendszerüket, miközben az értékes összetevők hosszan tartó hatást kifejtve ingerlik táplálkozásra uszonyos barátainkat.

Takarmányok terén is van lehetőség előre kifejlesztett és beltartalmilag optimalizált pelletek, bojlik rendelésére, amit rövid határidővel, kimagasló minőségben, kedvező áron tudunk szállítani a későbbiekben egyeztetett, akár kis tételű rendelés esetén is.

Amennyiben egyedi elképzelése van valakinek arról, hogy milyen takarmányt vagy csalit szeretne használni, de nincs lehetősége, tudása, ideje, helye elkészíteni, esetleg még tapasztalatra, tanácsra lenne szüksége, akkor választhatja bérgyártási szolgáltatásunkat.

Elkészítjük az Ön által megálmodott csalit, etetőanyagot, takarmányt az adott vízterületre és a cél halfajra kihegyezve.

Ha szükséges a labor háttérnek köszönhetően akár gyógytápokat, roboráló hatású készítményeket és immunerősítőket is le tudunk gyártani, a kezelés milyenségének függvényében akár homeopatikus úton is.

A horgászati célú tógazdálkodás egyik legfőbb problémáját a silány minőségű csalogató és etetőanyagok nagy mennyiségű vízbe juttatása jelenti, ami a hőmérséklet emelkedésével egyenes arányban növeli a tömeges pusztulás és a tó oxigén hiányos állapotának kialakulási kockázatát.

A leülepedett és el nem fogyasztott anyagokból nagy mennyiségben szabadul fel ammónia és kénhidrogén, amik jelentős minőségi romlást idéznek elő a halak ízében, egészségi állapotában és a víz kémiai egyensúlyában.

A megrothadt és penészes anyagok bélrenyheséghez vezetnek, aminek következtében a halak emésztése lelassul majd leáll, így veszítenek tömegükből és immunrendszerük legyengül, ami további betegségek kialakulásának lehet táptalaja.

Az általunk legyártott takarmányok, etető és csalizó bojlik, pelletek úgy lettek kifejlesztve, hogy a fent vázolt problematikákat ki lehessen velük küszöbölni.

Amennyiben arra mutatkozik igény, akkreditált laborunk segítségével teljeskörű vízvizsgálatot, üledékvizsgálatot és tavi haleltartóképesség kimutatást tudunk lefolytatni. Köztudottan a zooplankton kiváló táplálékai a megfelelő méretű algák, közülük pedig különösen az egysejtű vagy néhány sejtes cönobiumot alkotó zöldalgák. Az algák beltartalmi értéke a víz növényi tápanyagainak a koncentrációjától függ. Az algasejtek telítettlen zsírsav tartalma, nitrogéntől függő fehérje tartalma és foszforellátottságtól függő foszfor-koncentrációja befolyásolja a szűrő zooplankton szervezetek növekedését és szaporodását. Az algák megfelelő ellátása a szükséges tápelemekkel, vagyis a tókezelés ezért nem csupán biomassza, hanem minőségi biomassza termelését jelenti. A halhús minősége azon múlik, hogy milyen összetételű algával táplálkoznak a vízi ökoszisztéma fogyasztó szervezetei.

Méréseink során fény derül ezeknek a mennyiségére és milyenségére, így célzottan tudunk akár ehhez igazodóan tápot gyártani.

Ha védi Ön is a környezetet, ha szeretné még sokáig megfelelő vízi ökoszisztémában egészségesre nevelni halait és a lehető legjobb takarmányhasznosulási indexet felmutatni vagy horgászként kiemelkedő sikereket elérni, akkor a legjobb úton jár, amennyiben felkeres minket.

Webáruházunkban fellelhető az összes általunk gyártott és forgalmazott termék. Itt megtalálhatja a számításait horgász és tógazda egyaránt. Kész takarmányaink és csalijaink bárki számára elérhetőek és megrendelhetőek az otthon kényelméből.
Abban az esetben, ha valaki szeretné kiélni kreativitását és szívesen állna neki otthon csali gyártásnak, úgy minden fontos alapanyagot beszerezhet nálunk.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését kattintson webáruházunk felületére, ha pedig kérdése adódna, úgy állunk szíves rendelkezésére elérhetőségeink valamelyikén.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is elégedett partnereink között köszönthetjük majd.

IMG 7166