Hírek

Verseny az óriások birodalmában

Hantosfokep e1605185432858

Kedves Olvasó!

A TTM-BIO Kft csapata igyekszik számos új vízterületre eljutni és ott kipróbálni a legújabb fejlesztésű csalijait és etetőanyagait, valamint mindazt, amit addig tapasztalatként összegyűjtött.

Nagy fába vágtuk a fejszénket. Beneveztünk az I. C.B.C. CARP CUP-ra, ami 2020. október 8 és 11 között került megrendezésre Hantoson.

A reggeli sorsolás úgy alakította, hogy a 7-es faházzal rendelkező állás jutott nekünk, amit hamar birtokba is vettünk és kezdetét vette a lázas kipakolás és a stratégia kidolgozása.

Miután minden bot bevetésre került, mi is kényelembe helyeztük magunkat és beszélgetéssel, valamint a következő órák átgondolásával töltöttük az időt.

A jól megválasztott és előkészített etetőanyagjainknak köszönhetően hamar megérkeztek az első kapások. Először a bal oldali boton jelentkezett egy 8 kg körüli pontyocska, akinek szemlátomást nagyon ízlett a felkínált bojli. Méretéhez képest kiválóan küzdött és nagyszerű élményt jelentett a kristály tiszta vízben látni, amint a víz alatt cikázva próbál megszabadulni a horogtól. Próbálkozása azonban eredménytelen maradt és hamarosan bölcsőbe lett fektetve a bajszos.

Alig pár perc múlva újabb delikvens érkezett meg az etetésre és szerencsére azt a golyót részesítette előnyben, ami mellett a horog is ott volt. Vehemens kapást követően a várt nagy ellenállás elmaradt, hamar part elé lett terelve a szép kis uszonyos és merítőbe is csusszant első kísérletre egy az előzőnél valamivel már nagyobb ponty.

Ezt követően a délután csendesen telt. A változást az éjszaka közeledte törte meg. Ahogy mentünk előre az időben, úgy vált egyre gyorsabbá a kapások üteme.

A mérlegelők rendszeresen járták a partot és szerencsére mi is folyamatos feladattal tudtuk ellátni őket, a lekötött halainknak köszönhetően.

Hajnalban újabb adag etetőanyagot kevertünk és juttattunk be, hogy a korán ébredő vagy esetleg tegnap óta az etetést őrző halak találjanak kedvükre való falatokat és minél tovább itt is maradjanak.

Munkálkodásunkat meghálálták barátaink és gyors kapással reagáltak. Finom kapást követően végre komolyabbnak tűnő ellenfél védekezett odalent. Minden trükköt bevetett a rutinos aranyhasú, de sikerült lekövetni mozdulatait és hamarosan ő is a szákban pihegett.

Ezzel párhuzamosan egy bátortalanul induló kapás ment át egyre gyorsuló hangjelzésbe egy másik bevetett készségen. A bevágást követően érezhető volt, hogy szebb darab lesz ez a példány is, így kiélvezve minden pillanatot, féltő óvatossággal fárasztottunk, hogy sikerüljön őkelmét partra hozni. A horog remekül ült a ponty szájának alsó részében, úgyhogy minden igyekezete ellenére a bölcsőben kötött ki és vállalnia kellett a sajtónyilvánosságot és a mérlegelési procedúrát.

A következő érdeklődők megérkezéséig sötétedésig kellett várnunk ismét. Ekkor ejtős kapással adta tudtunkra valaki lentről, hogy a bojli gazdára talált. Újabb finom fárasztás következett, melynek jutalmaként egy nagyszerű kondiban lévő, pocakos ponty siklott a nagy méretű merítőbe. Boldogok voltunk, hogy újabb pár kilóval közelebb kerültünk célunkhoz és a minket megtisztelő nemes ellenfél is sértetlenül távozott a párharcot követően.

Tulajdonképpen a fent leírtak jellemezték végig a versenyünk menetét.

Utolsó reggel úgy ébredtünk, hogy tudtuk már csak pár óránk van hátra ebből a versenyből és meg kell próbálnunk valamit kieszelni, ha szeretnénk még valami sikerélményt bezsebelni. A gondolkodást tett követte és a csalikat frissítve sikerült is becsapnunk egy, a közelben portyázó gyönyörű tövest.

10 órakor véget ért a megmérettetés. Elégedetten álltunk neki a pakolásnak, ugyanis az már biztos volt, hogy a szektorunkat sikerült megnyernünk és az is, hogy összetett versenyben is dobogósok lettünk.

Sejtésünk beigazolódott, az eredményhirdetésnél szektor elsőként és összetett harmadikként szólítottak ki minket a pódiumra, ahol mérhetetlen boldogsággal vettük át nyereményeinket és zsebeltük be az elismerő gratulációkat.

A 72 óra alatt ugyan rekord fogásokkal nem, de élményekkel, barátságokkal és tapasztalatokkal gazdagabbak lettünk.

Köszönjük a lehetőséget. Nagyon jól éreztük magunkat és minden percét élveztük. A következő alkalomra igyekezni fogunk a leszűrt konzekvenciákat hasznosítva érkezni és megpróbálni a mostani eredménynél is jobbat elérni.